Drogie Wilczki!!
Udało nam się skompletować kilka przepisów dla węża. Zamieszczam je tutaj. Teraz Kaa pomoże nam w schwytaniu małpy!
Przepis od Franka. Filet z Banderloga. Wąż będzie miał niezłe uczty! A może któryś z wilczków też skorzysta?
Składniki:
190 g ryżu
250 ml wody
1 l mleka
2 łyżki
stołowe cukru
6 łyżeczek
cukru waniliowego
100 g
migdałów słupków
400 ml
śmietany 30%
Wykonanie:
Zagotować
wodę. Na gotującą wodę wsypywać powoli ryż, dodać zimne mleko, doprowadzić do
wrzenia ciągle mieszając. Przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu ok. 35
min. Mieszać od czasu do czasu.
Po ostudzeniu dodać cukier, cukier waniliowy i migdały. Ubić śmietanę w osobnym naczyniu i dodać do potrawy. Dokładnie wymieszać łyżką.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz