2021-01-16

atak na Baloo: dzień 42 (wdzięczność Kaa)

Drogie Wilczki!!

Udało nam się skompletować kilka przepisów dla węża. Zamieszczam je tutaj. Teraz Kaa pomoże nam w schwytaniu małpy!

Przepis od Franka. Filet z Banderloga. Wąż będzie miał niezłe uczty! A może któryś z wilczków też skorzysta?






Kolejny pomysł na mięso mamy od Janka. Jest to Banderlog ze szpinakiem (kurczak). Wygląda świetnie!


I jeszcze jeden przepis na mięso, także od Franka (w gromadzie mamy aż trzech wilczków o tym imieniu:) Wydaje się, że trzeba włożyć w to sporo pracy, jednak jest tego warte...



Dawid za to zadbał o to, żeby Kaa mógł po udanej uczcie zjeść także deser!

RYŻ Z MIGDAŁAMI

Składniki:

190 g ryżu

250 ml wody

1 l mleka

2 łyżki stołowe cukru

6 łyżeczek cukru waniliowego

100 g migdałów słupków

400 ml śmietany 30%

Wykonanie:

Zagotować wodę. Na gotującą wodę wsypywać powoli ryż, dodać zimne mleko, doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu ok. 35 min. Mieszać od czasu do czasu.

Po ostudzeniu dodać cukier, cukier waniliowy i migdały. Ubić śmietanę w osobnym naczyniu i dodać do potrawy. Dokładnie wymieszać łyżką.

SMACZNEGO!!!



Grześ radzi Kaa, żeby w ogóle przyrządzał Banderlogi na słodko. Maczał je w Nutelli!


Niebawem Kaa schwyta dla nas Banderloga!

Akela

Brak komentarzy: